Proiecte de prevenire a abandonului universitar

Cristina Zamfirescu, 10 Ianuarie 2018

Două proiecte referitoare la prevenirea abandonului universitar şi la creşterea performanţelor studenţilor din primul an de studiu, în valoare totală de peste 200.000 de euro, vor fi implementate începând cu 2018 de Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi (DCOPIS) de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„Începând cu luna ianuarie 2018, vom implementa două proiecte ROSE, finanţate din fonduri externe, legate de prevenirea abandonului universitar şi creşterea performanţelor studenţilor din anul I din cadrul UMF Târgu Mureş. Primul proiect ROSE va avea o durată de trei ani şi va oferi servicii de evaluare şi consiliere psihologică la cele mai înalte standarde profesionale. Al doilea proiect ROSE implică amenajarea unui centru de învăţare, care va fi denumit Centrul de Învăţare, Dezvoltare Personală şi Coaching al UMF Târgu Mureş. Acesta va fi un centru modern, în cadrul căruia se vor efectua intervenţii psihologice şi educaţionale focusate pe dezvoltarea personală şi creşterea motivaţiei, în cazul studenţilor care prezintă risc de abandon”, a arătat şef de lucrări dr. Cosmin Popa, coordonatorul DCOPIS, într‑un comunicat de presă.

În primul proiect vor fi incluşi 180 de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină, aceştia urmând să fie evaluaţi psihologic, iar ulterior consiliaţi.

Al doilea proiect ROSE va implica 300 de studenţi în activităţi de coaching cognitiv‑comportamental şi aspecte care ţin de interviul motivaţional.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!