Moldova
Proiecte dedicate recuperării copiilor cu autism, la Bacău

Proiecte dedicate recuperării copiilor cu autism, la Bacău

Constantin Ciofu, 11 Octombrie 2018

Copiii cu autism sau alte tulburări de dezvoltare din Bacău vor avea acces la terapii de integrare senzorială. Aceasta datorită unui proiect implementat de Fundaţia „Episcop Melchisedec”.

Fundaţia „Episcop Melchisedec” - filiala Bacău, în calitate de beneficiar, şi Consiliul Judeţean Bacău, în calitate de autoritate contractantă, au implementat, în perioada august - septembrie 2018, proiectul „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare”. Această cameră de integrare senzorială a fost amenajată în cadrul Centrului de zi pentru persoane cu autism „Sfinţii Cosma şi Damian”, ce aparţine de Fundaţia „Episcop Melchisedec” - filiala Bacău. Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea capacităţii de autoreglare a sistemelor senzoriale la copilul cu autism şi alte tulburări de dezvoltare şi adaptare la mediul înconjurător.

Printre rezultatele obţinute în cadrul proiectului amintim:
- o sală de integrare senzorială înfiinţată;
- 30 de copii diagnosticaţi cu tulburare pervazivă de dezvoltare sau alte tulburări de dezvoltare s-au înscris pentru a avea acces la terapii de integrare senzorială;
- trei workshopuri „Jurnal de terapie” pentru informarea comunităţii despre existenţa camerei de integrare senzorială şi conştientizarea importanţei acestei intervenţii;
- 50 de specialişti şi părinţi/aparţinători ai copiilor cu autism au participat la workshopurile de informare.

Accesul copiilor la terapii de integrare senzorială va îmbunătăţi, în primul rând, calitatea vieţii copiilor diagnosticaţi cu autism, tulburări de dezvoltare sau desincronizare senzorială. Amintim că în perioada 14-28 septembrie 2018, în cadrul Centrului „Sfinţii Cosma şi Damian” din Bacău, au avut loc trei workshopuri de informare a comunităţii despre existenţa camerei de integrare senzorială. Astfel s-a urmărit conştientizarea importanţei acestui tip de intervenţie, adresat părinţilor copiilor cu autism şi membrilor familiilor lor, dar şi altor persoane din comunitate. Workshopurile au fost susţinute de către terapeuţii centrului - psihologul Andreea Bârzu şi terapeutul ocupaţional Cornelia Mariana Gruia.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!