Actualitate religioasă
Proiecte educativ-culturale la Craiova

Proiecte educativ-culturale la Craiova

Gabriela Firu, 24 August 2018

Peste 200 de copii, beneficiari ai Centrului „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei, sunt implicați în această perioadă în mai multe activități cu rol educativ, activități culturale și recreative. În aceste proiecte educative sunt angrenaţi săptămânal zeci de copii şi tineri din parohiile şi şcolile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei.

Copii din Parohia Malu Mare, din cadrul şcolilor gimnaziale Teasc, Bucovăț, Băi­lești, dar şi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și copii din cadrul Liceului Tehnologic Special „Beethoven” au participat şi săptămâna aceasta la activități cultural-educative, organizate de Centrul de zi „Aripi de Lumină” din Craiova. Activităţile vizează în principal familiarizarea elevilor cu mai multe instituții de cultură din Craiova, cât și la activități care urmăresc vizitarea mai multor instituții mass-media.

Vizite la muzee și instituții mass-media

Un grup de copii din cadrul Parohiei Malu Mare, sub coordonarea preotului paroh Ion Pungociu, au vizitat perioada aceasta studioul regional al TVR Craiova, unde au cunoscut echipa de jurnaliști de aici, care le-au prezentat studiourile postului regional de televiziune al TVR. O altă grupă de copii din Parohia Malu Mare au vizitat, de asemenea, expozițiile Muzeului de Artă Craiova, sub îndrumarea muzeografului Ovidiu Neagoe. Totodată, mai multe grupe de beneficiari ai centrului au vizitat stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, Aeroportul Internațio­nal Craiova, Grădina Zoologică și parcul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

De asemenea, Muzeul Olteniei, Biblioteca Ju­dețeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova sunt două dintre insti­tuțiile care și-au deschis porțile încă o dată pentru copiii deza­vantajați social din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Astfel, beneficiarii au avut prilejul de a vizita gratuit Secția de Știin­țele Naturii, Secția de Etnografie și Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Olteniei.

„Toate aceste activități au rol deosebit în dezvoltarea cunoștin­țelor generale, în familiarizarea cu instituțiile de cultură, în dezvoltarea abili­tăților de comunicare și relațio­nare. Mulțumim directorului Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, managerului Bibliotecii «Aman», Lucian Dindirică, și tuturor celor care și-au manifestat dorința de a-i sprijini pe copiii care provin din familii aflate în dificultate. O altă activitate pe care o așteptăm cu mult drag se va desfășura săptămâna aceasta, vineri, 24 august, când copiii din cadrul Școlii Gimnaziale Teasc, beneficiari ai Centrului Arhiepiscopiei Craiovei, vor vizita studiourile Radio Oltenia Craiova”, a subliniat educatoarea Loredana Nisipașu, din cadrul Centrului pentru copii „Aripi de Lumină”.

Pe lângă aceste activități, copiii participă în cadrul Centrului „Aripi de Lumină” la activități de terapie ocupațională, precum pictură pe sticlă și lemn, modelaj în lut, ateliere de creație, cât și la jocuri recreative.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!