Transilvania
Proiectul educaţional „Întâmplări cu îngeri”, în parohia clujeană „Sfântul Ilie”

Proiectul educaţional „Întâmplări cu îngeri”, în parohia clujeană „Sfântul Ilie”

13 Iunie 2018

În biserica Parohiei „Sfântul Ilie” din Cluj-Napoca, în spațiul Galeriei Horeb, a avut loc duminică, 10 iunie, încheierea festivă a celei de a treia ediții a proiectului educațional „Întâmplări cu îngeri”, care s-a desfășurat în perioada octombrie 2017 – iunie 2018, și a constat în întâlniri săptămânale cu copiii cu vârste cuprinse între trei și şapte ani.

Proiectul educațional „Întâmplări cu îngeri” a fost coordonat de părintele Sergiu-Vasile Bălaj, sprijinit de parohul Vasile Istrate, prof. Daniela Marcu și educatoarele Diana Beian și Oana Domocuș.

„La festivitate au participat, alături de copii, părinții acestora, precum și cadre didactice de la Școala Generală din Panticeu, judeţul Cluj. În timp ce părinții au asistat la o proiecție video cu fotografii din timpul activităților din ultimii trei ani, prof. Daniela Marcu a susținut în fața copiilor o lecție despre poporul român care își serbează anul acesta Centenarul. Copiii au colorat harta României, apoi au fost invitați să lipească flori roșii, galbene și albastre, pe care și-au scris numele, într-un «pom al iubirii» care îl simbolizează pe Mântuitorul Iisus Hristos. Apoi copiii au fost pre­miați, primind diplome de merit, cărți și icoane”, conform pr. Vasile Istrate.

Festivitatea a continuat cu lansarea cărții pentru copii „Universul miraculos al plantelor. Să învățăm biologia prin povești”, scrisă de prof. Daniela Marcu și de elevul Martin Fabian Ionuț.
A urmat un microrecital de vioară susținut de către studenta Claudia Zob, precum și melodii patriotice interpretate de Martin Fabian. Din partea grupului de copii de la Biserica „Sfântul Ilie”, a interpretat melodii de muzică populară David Morar.

„În încheiere părinții și copiii au participat la o agapă, prilej de bucurie și comuniune, în cadrul că­­reia s-a hotărât că acest proiect tre­buie să continue după vacanța de vară”, conform pr. Vasile Istrate.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!