Transilvania
Proiectul „Icoana – cuvânt în culori”, ediţia a II-a la Huedin

Proiectul „Icoana – cuvânt în culori”, ediţia a II-a la Huedin

Pr. Dan Lupuțan, 24 Noiembrie 2017

Cea de-a doua ediție a proiectului „Icoana – cuvânt în culori”, se desfășoară începând din 21 noiembrie, în sala multi­func­țională a Protopopiatului Huedin. Acest proiect are ca scop familiarizarea copiilor și a tinerilor cu tehnica pictării icoanei ortodoxe, atât cea pe sticlă, caracteristică spiritualităţii româneşti, cât şi cea pe lemn, realizată în stilul bizantin, având în vedere faptul că 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al iconarilor și pictorilor biseri­cești”.

Coordonatorii proiectului sunt pr. Tudor Petrovici, pentru icoanele pe lemn şi preoteasa Mirela Lupuţan, pentru icoanele pe sticlă, în colaborare cu profesoarele de religie Gabriela Greble și Dana Mureșan, de la Liceul Tehnologic Vlădeasa din Huedin.

La cea de-a doua ediție participă 20 de elevi din ciclurile primare, gimnaziale și liceale.

La finalul ediției actuale a proiectului, icoanele vor fi expuse la Catedrala Moţilor din Huedin, la Biserica „Sfânta Treime” şi la Liceul Tehnologic Vlădeasa.

Proiectul „Icoana – cuvânt în culori”, a fost iniţiat anul acesta, în data de 6 martie, la sediul Protopopiatului Huedin. La finalul primei ediții, Înaltprea­sfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a acordat premii și diplome copiilor care au participat la acest proiect. În prima serie au participat 20 de elevi, din clasele a VII-a. Acest proiect va continua și pe parcursul anului viitor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!