Actualitate religioasă
Proiectul „Ne înnoim de Sfintele Paşti” în Eparhia Dunării de Jos

Proiectul „Ne înnoim de Sfintele Paşti” în Eparhia Dunării de Jos

Pr. Rareş Bucur, 04 Aprilie 2018

În preajma marilor sărbători creştine, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul social-filantropic, împreună cu cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează ample programe filantropice pentru familiile cu mulţi copii și persoanele defavorizate. În perioada 30 martie - 4 aprilie se desfăşoară programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti”, cu două componente: cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 510 copii din municipiile Galaţi şi Brăila, care provin din familii numeroase; oferirea unor pachete cu produse de igienă pentru 1.564 de copii din familii aflate în evidenţele sociale ale parohiilor.

Pe baza parteneriatului dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi magazinele Selgros Cash & Carry din Galaţi şi Brăila, au fost realizate 510 tichete valorice pentru articolele vestimentare, de câte 120 lei/tichet, după care au fost alcătuite 1.564 de sacoşe cu produse de igienă.

Luni, 2 aprilie, programul social-filantropic s-a desfăşurat în judeţul Galaţi, unde 339 de copii din Protoieria Galaţi au primit tichetele valorice pentru achiziţia de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

În aceeaşi zi a continuat şi cea de a doua parte a programului pentru judeţul Galaţi, oferirea sacoşelor ce conţin produsele de igienă pentru 606 copii proveniţi din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi materiale reduse.

 Prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti” au fost sprijinite 2.074 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 140.000 lei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!