Proiectul „Tânărul băcăuan în An Centenar. Despre valorile care unesc un neam”, la final

24 August 2018

Proiectul cultural-duhovnicesc „Tânărul băcăuan în An Centenar. Despre valorile care unesc un neam”, implementat de Fundația „Episcop Melchisedec” - Filiala Bacău în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Bacău și Protopopiatul Bacău,­ a ajuns la final. Acesta s-a desfăşurat în perioada 15-19 august şi s-a adresat unui număr de 100 de tineri din municipiul Bacău și 30 de voluntari din cadrul ASCOR Iași și Bacău și ATOR Onești.

Finalul proiecului a fost marcat de Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică, 19 august, la Biserica „Sfântul Dimitrie” din cartierul băcăuan Narcisa. Ierarhul i-a binecuvântat pe toți cei 100 de tineri implicați activ și i-a îndemnat să caute să se formeze atât intelectual, cât și duhovnicește, căutând să cunoască pe Dumnezeu prin rugăciune, prin participare la Sfânta Liturghie, prin participare la taina aproapelui, prin căutarea și cunoașterea valorilor spirituale și tradiționale ale neamului. Alături de ierarh au fost prezenți un sobor de preoți și diaconi și mulțime de credincioși ai parohiei băcăuane.

La finalul slujbei ierarhul a rostit o rugăciune de binecuvântare a tinerilor și de mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, Care i-a ocrotit și îi călăuzește pe ei spre formarea lor duhovnicească și spre împlinirea binelui. Un cuvânt de apreciere pentru debutul primei ediții a acestui proiect a rostit și Florin Lazăr, inspector general al ISJ Bacău și delegatul primarului municipiului Bacău la acest eveniment. Încheierea proiectului s-a făcut prin acordarea tinerilor prezenți de plachete, medalii și distincții.

La final, preotul paroh Ioan Pleșcău a mulțumit Înaltprea­sfinţiei Sale pentru că a ales ca locație de încheiere a proiectului Biserica „Sfântul Dimitrie” din Bacău.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!