Propunere de reintroducere a tezelor unice

Cristina Zamfirescu, 20 Iunie 2018

Modalitatea de calcul a mediei de admitere la liceu ar putea fi modificată, la propunerea Ministerului Educaţiei. Astfel, notele de la tezele unice din clasele a VII-a şi a VIII-a vor înlocui media de gimnaziu şi vor conta în proporţie de 20% în media de admitere la liceu. Informaţia a fost anunţată de preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, care a precizat că propunerea vine de la Ministerul Educaţiei.

„Ministerul Educaţiei a propus introducerea de teze cu subiect unic, la clasele a VII-a şi a VIII-a, care să reprezinte 20% din media de admitere la liceu şi care să înlocuiască media de la clasele V-VIII luată acum în calcul la admitere”, a spus acesta. Subiectele de la tezele unice vor fi concepute de Ministerul Educaţiei, iar tezele elevilor ar urma să fie corectate fie în alte şcoli, fie în alte judeţe.

În contrapartidă, reprezentanţii părinţilor au propus ca tezele unice să fie date numai la materiile din profilul pe care elevii vor să îl urmeze la liceu. Altfel spus, un absolvent de a VIII-a care vrea la liceu la Uman, să dea teze doar la română, istorie şi geografie. Astfel, matematica ar urma să nu mai fie materie obligatorie de examen la finalul clasei a VIII-a.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!