Proteste ale sindicaliştilor din educaţie

Cristina Zamfirescu, 21 Februarie 2018

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va picheta Ministerul Muncii azi şi mâine, timp de două ore, pe fondul nemulţumirilor legate de pierderea unor sume importante din venit după aplicarea noii legislaţii a salarizării bugetarilor.

FSLI cere Guvernului modificarea OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal-bugetare, prin care mii de angajaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit, dar şi renegocierea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind poziţionat între 1,64 şi 2,76, în treimea inferioară a grilei de salarizare.

De asemenea, reprezentanţii FSLI spun că „majorarea acordată la 1 ianuarie 2018 nu poate să acopere nici măcar rata inflaţiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajaţilor din educaţie să fie mai scăzut”. De asemenea, sindicaliştii solicită Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!