Moldova
„Răsună toaca-n cer“, ediţia a VIII-a

„Răsună toaca-n cer“, ediţia a VIII-a

Constantin Ciofu, 14 Iunie 2018

Parohia Rotunda din Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a găzduit duminică, 10 iunie 2018, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului „Răsună toaca-n cer". Participanţii au primit diplome şi premii din partea organizatorilor.

Copiii din judeţele Suceava şi Botoşani, dar şi din Basarabia au participat duminică, 10 iunie 2018, la Festivalul-concurs „Răsună toaca-n cer", ediţia a VIII-a. Acesta a fost organizat în Parohia Rotunda-Liteni, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la iniţiativa preotului paroh Ursuleasa Mihai şi a diaconului Adrian Ursuleasa. Au fost înscrişi 46 de copii, care au concurat la patru categorii: categoria 3-6 ani, categoria claselor I-IV, categoria claselor V-VIII, şi categoria tinerilor de liceu şi studenţi. La finalul concursului, Grupul de copii „Crizantema" din Pleşeşti a oferit publicului un repertoriu de pricesne şi cântece patriotice. Marele premiu a fost obţinut de tânărul Daniel Gănuţ din Rotunda, iar premiul special pentru expresivitate a fost acordat elevului Matei Ştefan din Dumbrăveni. Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu - Centrul Cultural „Bucovina", arhidiaconul Vasile Plamadă şi arhidiaconul Ciprian Ursuleasa, slujitor la Catedrala „Naşterea Maicii Domnului" din Gura Humorului.

Prin organizarea acestui concurs, se doreşte apropierea copiilor de Biserică, în perioada vacanţei de vară. Pentru buna organizare a evenimentului, Parohia Rotunda a avut susţinere din partea Centrului Cultural „Bucovina", reprezentat de doamna muzicolog Constanţa Cristescu, din partea maicii Marina Ţurcanu, stareţa Mănăstirii Probota, din partea Protoieriei Fălticeni, prin preotul protopop Adrian Dulgheru, din partea Primăriei Liteni, prin persoana primarului Tomiţă Onisei, din partea familiei doamnei Violeta Dinescu din Oldenburg - Germania şi din partea familiilor Dincu şi Maniliuc din oraşul Liteni.

„Le mulţumim tuturor celor care sprijină organizarea acestui concurs, care creşte în valoare şi număr de participanţi de la un an la altul. Mulţumiri aducem în special Centrului Cultural «Bucovina», Mănăstirii Probota, familiei Dinescu din Germania, Primăriei Liteni, familiilor Dincu şi Maniliuc şi Restaurantului «Regal Gold» din Fălticeni, care ne-a ajutat cu masa copiilor", s-a exprimat preotul paroh Mihai Ursuleasa. Organizatorii au oferit premii constând în bani, medalii, diplome şi dulciuri.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!