Transilvania
Rechizite pentru copii, oferite la Biserica Azilului din Sibiu

Rechizite pentru copii, oferite la Biserica Azilului din Sibiu

26 Septembrie 2018

Odată cu începerea noul an şcolar, Parohia Sibiu-Cetate III din municipiul Sibiu, cu sprijinul unor credincioși și asociații, a achiziționat ghiozdane și rechizite, pentru a le oferi sprijin unor copii din familii cu posibilități financiare limitate.

Pentru această activitate au fost identificați 20 de copii cu posibilități materiale reduse, la care au fost adăugați și cei 10 copii care participă la activitățile desfășurate în cadrul bisericii Azilului din Sibiu. Astfel, au primit fiecare câte un pachet cu caiete şi instrumente de scris.

„Cu ocazia începutului noului an școlar, Parohia Sibiu-Cetate III, și-a manifestat grija pentru copiii din comunitatea parohială și nu numai, tineri care au o situație financiară fragilă”, a spus pr. Florin Ucă.

Pachetele cu rechizite au fost oferite duminică, 23 septembrie, la Biserica Azilului din Sibiu.

„Acțiunea vine în întâmpinarea nevoilor materiale pe care le au familiile din cartier şi face parte din eforturile de reducere a abandonului şcolar pe care le depune Biserica în general.

Activitatea face parte dintr-o serie de programe social-educa­ționale, ce au ca scop asigurarea unor condiții optime pentru desfă­șurarea procesului instructiv-educativ și prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor. Precizăm că această activitate s-a realizat cu ajutorul unor oameni binevoitori, enoriași ai bisericii, precum și cu ajutorul organizației «Crucea Roșie», filiala Sibiu, cu care parohia are încheiat un parteneriat de colaborare și cu sprijinul Asociației «Club Sportiv Streza Team»”, a mai precizat pr. Florin Ucă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!