Banat
Rechizite pentru copiii de la Centrul „Antimis” din Timișoara

Rechizite pentru copiii de la Centrul „Antimis” din Timișoara

Diac. Răzvan Fibișan, 15 Octombrie 2018

La început de an școlar, Fundația Autonom şi Parohia Timişoara Plopi au încheiat un parteneriat social-educaţional pentru a veni în sprijinul copiilor cu o situaţie materială precară. În acest sens au deschis porţile Centrului de zi „Antimis” din Timi­șoara, aflat în coordonarea Arhiepiscopiei Timişoarei, pentru a oferi celor 25 de copii aflaţi în grijă rechizite şcolare, constând în penare pline cu instrumente de scris şi colorat, acuarele, caiete pentru toate disciplinele, blocuri de desen şi alte obiecte. Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat în prezența părintelui Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, a Claudiei Bencec, coordonatorul centrului, a asistenților și a pedagogilor sociali. Cei care au fost ajutați sunt copii proveniți din familii monoparentale sau cres­cuți de către bunici, dar și copii care provin din familii nevoiașe, defavorizate, care cu greu reușesc să le ofere toate rechizitele școlare de care au nevoie pentru întregul an școlar.

„Sper ca cele aduse să vă fie de folos și să constituie un factor motivațional pentru activitatea de învățare! De asemenea, sper ca astfel de acțiuni să aducă un plus de valoare actului educaţional şi să arătăm că suntem alături de voi, nu doar astăzi, ci de câte ori vom avea posibilitatea, dorind cu siguranţă să repetăm un astfel de moment emoţionant”, au transmis Alexandra Cioropar și Simona Traistaru din partea Fundaţiei Autonom.

La final, preotul Zaharia Pereş a exprimat cuvinte de mulțumire Fundaţiei Autonom pentru ajutorul acordat. „Sunt foarte bucuros de colaborarea pe care o aveţi cu parohia noastră şi aş dori să precizez că acest gest de generozitate se adaugă la atâtea alte acţiuni caritabile pe care le-am făcut împreună, în special în preajma marilor sărbători creştine. O astfel de atitudine poate aduce roade peste timp şi în viaţa copiilor, care pot vedea, în felul acesta, o formă corectă de solidaritate şi altruism”, a spus părintele consilier.

În grija Centrului de zi „Antimis” se află 25 de copii din familii aflate în dificultate sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă, de sprijin în efectuarea temelor și activități de învățare nonformală pentru scăderea riscului de eșec școlar. În cadrul centrului, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor de viață independentă, autocunoaștere și consiliere psihologică. În cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei mai există încă două astfel de centre de zi.

Fundația Autonom are printre obiectivele sale atât întrajutorarea celor din jur, cât și aducerea unui impact pozitiv în societate, prin implicarea în proiecte educaționale și ecologice, tocmai pentru ca beneficiarii să aibă parte de cât mai multe momente de fericire.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!