Revedere după 10 ani a promoţiei 2008 de la seminarul din Piatra Neamţ

26 Septembrie 2018

La Seminarul Teologic „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra Neamţ, a avut loc luni, 24 septembrie 2018, festivitatea de revedere a promoţiei 2003-2008.

Programul zilei a debutat prin Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Gara Veche de către un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop de Piatra Neamţ, Tofan Valentin, şi părintele director al seminarului, Bogdan Constantin, iar răspunsurile la strană fiind date de către foştii absolvenţi.

Imediat după Sfânta Liturghie, părintele diriginte Bogdan Constantin, actualul director, a început strigarea catalogului. Prinşi de emoţia momentului, absolvenţii promoţiei 2008, ultima promoţie a seminarului cu studii de 5 ani, au intrat în atmosfera de odinioară a vieţii de seminarist. S-au evocat momente frumoase din timpul anilor de seminar, iar fiecare dintre cei prezenţi a avut posibilitatea de a vorbi pe scurt de realizările înfăptuite după terminarea studiilor liceale.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frăţească, absolvenţii primind îndemnuri şi poveţe de la părinţii profesori care au reiterat spusele părintelui teologiei româneşti, Dumitru Stăniloae: „Creştinismul stă azi în centrul luptei pentru aşezarea de mâine a vieţii omeneşti”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!