RMN performant la Cluj-Napoca

Otilia Bălinișteanu, 17 Martie 2017

Un aparat RMN de înaltă perfor­manţă, cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla, a fost recent achiziţionat pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Na­poca, anunţă reprezentanţii unităţii spitaliceşti. Aparatul va funcţiona în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală aflat în clă­direa de pe strada Victor Babeş nr. 1. Aici funcţiona un RMN vechi de 16 ani, ale cărui costuri de între­ţi­nere erau considerabile. „RMN-ul este folosit ca o metodă de diagnosticare neinvazivă a mai multe afecţiuni: neuroce­re­bra­le, cardiovasculare, articulare sau ale sistemului osos”, se arată într-un comunicat al instituției.

„Dorim ca la RMN-ul nou să se lucreze în ture, dimineaţa şi după-masa, inclusiv sâmbăta, astfel încât mai mulţi pacienţi să beneficieze de servicii medicale de calitate”, a declarat managerul spitalului, Petru Şuşca.

În același timp, medicul-şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, profesorul Sorin Dudea, subliniază utilitatea instalării celui de-al doilea aparat IRM (Imagistica prin Rezonanţă Magnetică). „Sunt create condiţii pentru accesul facil şi rapid la examinări de înaltă tehnicitate pentru pacienţii ambulatori. Pe de altă parte, devine posibilă derularea unor examinări complexe, specializate, care necesită un buget de timp crescut, cum sunt examinările IRM cardiace, ale tubului digestiv sau examinări ale corpului întreg”, a spus medicul Dudea.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!