Moldova
Rugăciuni arhiereşti în Parohia Ipatele

Rugăciuni arhiereşti în Parohia Ipatele

Constantin Ciofu, 13 Iunie 2018

Minunea icoanei Maicii Domnului de la Hadâmbu a fost rememorată duminică, 10 iunie 2018, la Ipatele prin rugăciune. Credincioşii de aproape şi de departe au participat cu evlavie şi credinţă la slujba Acatistului oficiată de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Au trecut trei ani de când în satul Ipatele din judeţul Iaşi s-a petrecut una dintre cele mai mari minuni ale Maicii Domnului, prin icoana sa de la Mănăstirea Hadâmbu. Pe 10 iunie 2015, după o perioadă de două luni de secetă, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost dusă în pelerinaj la Ipatele. Rugăciunile înălţate atunci de arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, şi de soborul slujitorilor către Dumnezeu, în prezenţa sfintei icoane, a făcut ca cerul să reverse ploaia cea mult aşteptată doar în satul amintit. În locul unde s-a slujit, primarul comunei Ipatele ,Constantin Postârnac, a ridicat o frumoasă troiţă pe care s-a zugrăvit chipul Maicii Domnului de la Hadâmbu. Aceasta a fost sfinţită pe 10 iunie 2016, de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Pentru a rememora minunea de acum trei ani de zile, Preasfinţia Sa a venit din nou la Ipatele. În prezenţa sfintei icoane de la Hadâmbu, ierarhul a oficiat slujba Aghesmei mici, urmată de citirea mai multor rugăciuni pentru ploaie. Credincioşii din Ipatele şi din alte sate învecinate au participat apoi la slujba Acatistului icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, al cărui text a fost alcătuit de către Episcopul-vicar al Eparhiei Iaşilor.

Cu emoţie şi recunoştinţă, primarul Costică Postârnac a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru că a poposit din nou în Parohia Ipatele pentru a înălţa rugăciuni către Preabunul Dumnezeu şi către Preacurata Sa Maică. În acelaşi timp, a mulţumit în mod deosebit arhimandritului Nicodim Gheorghiţă pentru dragostea arătată faţă de enoriaşii din Ipatele, ce au avut bucuria să se închine la icoana Maicii Domnului, precum şi tuturor celor prezenţi. La rândul său, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a făcut referire la minunea pe care Maica Domnului a săvârşit-o la Ipatele de când a poposit prin icoana sa făcătoare de minuni, apreciind dragostea pe care primarul Costică Postârnac şi-o manifestă mereu faţă de Biserică.

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a vorbit apoi despre icoanele făcătoare de minuni, remarcând că acestea „îi aduc pe sfinţi în actualitate": „Când ne apropiem de icoana făcătoare de minuni de la Hadâmbu, simţim că ne apropiem de Maica Domnului". După ce s-au închinat la odorul de mare preţ de la Hadâmbu, enoriaşii au primit câte un pachet cu alimente.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!