Banat
Salonul de carte Bookfest la Timișoara

Salonul de carte Bookfest la Timișoara

Răzvan Fibișan, 10 Aprilie 2017

Timp de patru zile, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22, s-a desfășurat Salonul de Carte Bookfest, ajuns la a VI-a ediție. În aceste zile de sărbătoare dedicate cărții, au avut loc lansări în premieră națională, sesiuni de autografe, reduceri spectaculoase, jocuri de perspicacitate pentru copii și un concert de jazz.

În perioada 6-9 aprilie, a avut loc la Timișoara a VI-a ediție a târgului de carte Bookfest. Peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri și distribuitori de carte din România, au fost prezenți la întâlnirea cu cititorii, cu o ofertă de peste 25.000 de volume și o agendă plină de evenimente atractive și reduceri cuprinse între 10% și 80% față de prețul de listă.

Cele 35 de evenimente programate în timpul Salonului de Carte Bookfest au prilejuit publicului întâlniri memorabile, dar și sesiuni de autografe de la perso­nalități marcante ale culturii românești contemporane: Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Cristian Tudor Popescu, Aurora Liiceanu, Ioana Nicolaie, Șerban Foarță, Viorel Marineasa, Adriana Babeți, Mircea Mihăieș, Cornel Ungureanu, Robert Șerban, Brîndușa Armanca, Marcel Tolcea, Dan Negrescu, Daniel Vighi, Tudor Crețu și mulți alții.

Concerte, jocuri educative și expoziție de fotografie

Printre lansările de carte și întâlnirile cu scriitorii prezenți, publicul timișorean s-a putut delecta și cu momente de destindere. Astfel, vineri, la spațiul de evenimente, formația Vadim Crușcov Jazz Band a încântat vizitatorii Bookfest. Formația a interpretat piese din The Great American Song­book, standarde de swing și pop-jazz, piese din repertoriul lui Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Louis Armstrong, Louis Jordan, Aurelian Andre­escu și alții. De asemenea, studenții Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest au pregătit, chiar la intra­rea în spa­țiul Salonului de Carte Bookfest Timișoara, o spectaculoasă expo­ziție de fotografie, intitulată „Ima­ginea experimentală între culoare și nonculoare”. Tot la intrarea în spațiul Bookfest Timișoara, echipa Happy Color a fost prezentă pentru a promova diferite jocuri educative și de ­societate, pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile: jocuri de strategie, jocuri de ­memorie, de logică, jocuri de îndemânare şi de fantezie, cu rol educativ în formarea copiilor, stimularea imagi­na­ției și întărirea rela­țiilor. Echipa Caravanei cu ­Jocuri este formată din traineri experimen­tați, care participă permanent la târguri și expoziții inter­naționale de profil, pentru a fi în contact cu ultimele noutăţi din domeniu. Din cadrul echi­pei mai fac parte voluntari -­ tineri ­talentaţi, pasionaţi de jocurile ­educative şi de societate. La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea ­publicului a fost liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timi­șoara, având ca parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațio­nală marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov, două ediții Bookfest de Crăciun la București, cât și o ediție la Chișinău în 2016.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!