Sancțiuni la spitalele care nu raportează cazurile de gripă

01 Februarie 2019

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că toate spitalele care nu raportează corect cazurile de gripă vor fi sancționate și că ministerul va continua să facă, în teritoriu, controale încrucișate pentru depistare neregulilor.

„Vor fi verificate punctual şi aceste aspecte legate de măsuri necesare a se aplica în caz de constatare a epidemiei, dar vor fi şi sancţionaţi cei care nu raportează corect. (...) Vorbim de sancţiuni pecuniare, pentru că există sancţiuni inclusiv pentru acest gen de abatere”, a declarat Sorina Pintea, într‑o conferinţă de presă.

Reamintim că miercuri, 30 ianuarie, a fost declarată stare de epidemie, în toate unitățile publice din România fiind luate măsuri de prevenire a răspândirii bolii. Potrivit recomandărilor medicilor, cea mai bună metodă de prevenire a îmbolnăvirilor este vaccinarea. De aceea, Ministerul Sănătății a purtat discuții cu Colegiul Farmaciștilor din România pentru ca, începând din sezonul următor, persoanele din afara categoriilor cu risc de îmbolnăvire (cele sănătoase) să se poată vaccina direct în farmacii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!