Săptămâna Porţilor Deschise la ASE

Cristina Zamfirescu, 29 Martie 2017

Academia de Studii Economice din Bucureşti organizează, în aceste zile, cea de‑a IV‑a ediţie a Săptămânii Porţilor Deschise, manifestare adresată elevilor care se pregătesc să devină studenţi în acest an.

În acest an, Academia de Studii Economice din Bucureşti oferă 6.000 de locuri la licenţă, dintre care peste 2.800 la buget, 5.000 de locuri în cămine, peste 400 de burse Erasmus şi alte mobilităţi studenţeşti. Facultăţile ASE oferă 24 de programe de studii de licenţă, cu predare în română, engleză, franceză, germană.

Elevii sunt aşteptaţi zilnic, între orele 9:00 şi 15:00, pentru a participa la diverse întâlniri în cadrul universităţii, pentru a vizita Târgul Facultăţilor ASE şi pentru a afla informaţii detaliate despre oferta educaţională.

În Aula Magna vor avea loc prezentări ale celor 11 facultăţi, iar reprezentanţi ai conducerii ASE, cu decani, cadre didactice şi studenţi, sunt pregătiţi să dialogheze cu elevii, cărora le vor prezenta perspective şi oportunităţi profesionale pe care le pot avea încă din timpul studenţiei, anunţă un comunicat de presă al ASE.

La final, elevii, ghidaţi de studenţi‑voluntari, pot vizita facilităţile pe care ASE le pune la dispoziţia studenţilor: biblioteci, amfiteatre, săli de lectură, Muzeul ASE, săli de sport, cămine şi cantina.

„Invităm cu drag elevii claselor a XII‑a să devină studenţi la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Mă opresc la două argumente în favoarea acestei invitaţii. Conform prestigiosului clasament QS World University Rankings 2017, ASE este în top 301 - 350 din lume în subdomeniul Economie şi Econometrie, ocupând prima poziţie la nivel naţional şi pentru subdomeniile Business şi Management şi Administraţie şi Politici Sociale. Absolvenţii noştri au o bună inserţie pe piaţa muncii. Ultimul sondaj arată că 54% îşi găsesc de lucru în domeniul absolvit în primele trei luni, iar în următoarele trei încă 20%”, a declarat rectorul ASE, Nicolae Istudor. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!