Moldova
Sărbătoare deosebită în Parohia Andrieşeni

Sărbătoare deosebită în Parohia Andrieşeni

Constantin Ciofu, 10 Decembrie 2018

Copiii din Parohia Andrieşeni, judeţul Iaşi, au avut bucuria de a primi daruri din partea Sfântului Ierarh Nicolae. În contextul serbării ocrotitorului parohiei, a fost adusă de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi racla cu fragmente din moaştele a 33 de sfinţi ai Bisericii Ortodoxe.

Sfântul Ierarh Nicolae a fost serbat joi, 6 decembrie 2018, în mod deosebit în Parohia Andrieşeni, Protopopiatul 1 Iaşi, judeţul Iaşi. Aceasta deoarece biserica satului, ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, a îmbrăcat straie de sărbătoare. Cei mici şi cei mari s-au adunat în paraclisul parohiei pentru a participa la slujba Privegherii. Împreună cu soborul slujitorilor, oamenii au mulţumit pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra întregii comunităţi şi l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Nicolae, cel ce ocroteşte Andrieşeniul împreună cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Vecernia hramului a fost urmată de un moment artistic susţinut de elevii Şcolii Generale „Gheorghe Ciobanu” - Andrieşeni. Astfel, au fost recitate numeroase poezii şi cântece care au amintit de bunătatea şi minunile pe care Sfântul Ierarh Nicolae le-a făcut în viaţa a numeroşi oameni. Părintele paroh Mihai Cepeliuc, cel ce s-a străduit şi în acest an să aducă o mică bucurie copiilor prin darurile pregătite cu multă jertfă, i-a felicitat pe micii enoriaşi pentru momentul festiv.

„Am remarcat că toate poeziile şi cântecele interpretate au avut un tâlc deosebit. Am observat că aţi făcut în poeziile voastre câteva promisiuni Sfântului Ierarh Nicolae pe care m-aş bucura să le respectaţi. Să vă dea Bunul Dumnezeu, prin rugăciunile Sfântului Ierarh Nicolae, sănătate şi multe bucurii duhovniceşti. Sfântul Nicolae să ne ocrotească şi să ne păzeazscă, iar voi să învăţaţi bine pentru a fi bucurie părinţilor”, s-a exprimat preotul paroh Mihai Cepeliuc. Rând pe rând, cu multă emoţie, cei mici au primit darurile mult aşteptate, iar apoi a continuat Privegehrea cu slujba Utreniei. În ziua hramului, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în Parohia Andrieşeni a ajuns de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi racla cu fragmente din moaştele a 33 de sfinţi ai Bisericii Ortodoxe. Odoarele de mare preţ au fost aduse de arhimandritul Dosoftei Şcheul, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, care a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie. Programul manifestărilor religioase dedicate hramului Parohiei Andrieşeni a continuat joi, 6 decembrie, la orele seriii cu slujba Acatistului, urmată de Taina Sfântului Maslu.

Amintim că în prezent, biserica din Andrieşni se află într-un amplu proces de construcţie, lucrările fiind supravegheate de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!