Actualitate religioasă
Sărbătoare la Așezământul Monahal Românesc din Budapesta

Sărbătoare la Așezământul Monahal Românesc din Budapesta

11 Ianuarie 2017

Sfântul Proroc Ioan Botezătorul este ocrotitorul duhovnicesc al Așezământului Monahal Românesc din Budapesta. Potrivit tradiției, în locașul de cult românesc din această capitală europeană, duminică, 8 ianuarie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează Biroul de presă al eparhiei. Răspunsurile liturgice au fost date de maicile din cadrul așeză­mântului monahal. La sfânta slujbă de hram au participat mai mulți credincioși de diferite vârste și copii, iar cei care s-au pregătit au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, la vremea potrivită. Au participat, de asemenea, și oficialități, între care s-a numărat domnul Marius Lazurcă, ambasadorul României la Budapesta, împreună cu familia sa.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan le-a vorbit credincioșilor de­spre modelul de viață și învăță­mintele oferite nouă de Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, care și-a înțeles foarte bine rostul și misiunea primită de la Dumnezeu, îndeplinind-o cu sârguință până la capăt, dar și despre darurile duhovnicești deosebite, precum cel al Aghesmei Mari, pe care Dumnezeu le revarsă cu îmbel­șugare asupra noastră, la ceas de praznic și în diferite împrejurări.

La final, credincioșii au primit binecuvântare din partea ierarhului, prin stropire cu Agheasmă Mare, din care au luat și la casele lor. A fost prima slujire a ierarhului în mijlocul comunității românești ortodoxe din Budapesta la început de An Nou. În 2017, Așezământul Monahal Românesc din Budapesta împlinește 8 ani de rodnică activitate și existență în capitala Ungariei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!