Actualitate religioasă
Sărbătoarea Mănăstirii Nucet din Dâmbovița

Sărbătoarea Mănăstirii Nucet din Dâmbovița

17 Aprilie 2018

Numeroși credincioși au participat vineri, 13 aprilie, cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, la hramul bisericii Mănăstirii Nucet, din județul Dâmbovița, ctitorie boierească munteană din secolul al XV-lea.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de slujitori. Credincioșii și clericii au mers în procesiune, sub conducerea Înaltpreasfinției Sale, spre cunoscutul loc de pelerinaj intitulat „Fântâna de leac” din mănăstire, unde a fost săvârșită slujba Aghesmei, după care toți cei prezenți au primit apă sfințită.

Importanța spirituală și misionară a sărbătorii, dar și rolul liturgic și teologic central al Maicii Domnului în Biserica noastră străbună au fost evidențiate de către Înaltpreasfinția Sa în cuvântul de învățătură, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei. La această sărbătoare au participat oficialități locale și reprezentanți ai autorităților centrale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!