Transilvania
Sărbătoarea Sfinților Mărturistori Ardeleni

Sărbătoarea Sfinților Mărturistori Ardeleni

Oana Rusu, 21 Octombrie 2017

La sărbătoarea Sfinţii Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea și Sfinţii Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, de azi, 21 octombrie, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Sibiu, în cadrul Întâlnirii tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului. Evenimentul intitulat „Bucuria Tinereții" a ajuns la a treia ediție și este coordonat de Organizația Tinerilor din Sibiu și Arhiepiscopia Sibiului.

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului va oficia Sfânta Liturghie cu ocazia hramului Mănăstirii „Petru Rareș" din Ciceu Corabia, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va oficia Sfânta Liturghie în sobor arhieresc, pe esplanada amenajată în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Alba Iulia.

La pomenirea din acest an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, la Catedrala din Alba Iulia sunt aduse moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, patroana spirituală a copiilor, a tinerilor și a mamelor, ocrotitoarea celor săraci, tămăduitoarea celor bolnavi, mângâietoarea celor aflați în necazuri și ajutătoarea tuturor creștinilor.

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, va oficia Sfânta Liturghie în Biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului" a Parohiei Galeș, Protopopiatul Săliște, județul Sibiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!