Moldova
Schitul Sihăstria Râşca şi-a sărbătorit ocrotitorul

Schitul Sihăstria Râşca şi-a sărbătorit ocrotitorul

31 August 2018

În data de 30 august a fiecărui an, Schitul Sihăstria Râşca îşi sărbătoreşte ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Ioan de la Râşca şi Secu. Anul acesta, obştea de monahi l-a avut în mijlocul său pe IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu preoţi şi diaconi, a slujit Sfânta Liturghie.

La deosebitul eveniment au fost invitaţi stareţi şi stareţe din întreaga eparhie. Printre cei prezenţi s-au numărat stareţa Gabriela Platon de la Voroneţ, dimpreună cu maica Elena Simionovici, ghidul mănăstirii. Serviciul divin s-a desfăşurat pe o scenă ridicată în proximitatea bisericii, iar răspunsurile liturgice au fost date de părinţii de la schit. După cuvântul ierarhului, închinătorii au fost invitaţi la o agapă frăţească.

Schitul Sihăstria Râşca este o construcţie din lemn pe temelie de piatră şi se află în continuare în lucru, în ceea ce priveşte interiorul şi construcţiile anexe. Piatra de temelie a fost aşezată în 2016 şi sub stăreţia arhim. Mihail Balan aici se nevoiesc cinci călugări.

Pe lângă lucrările propriu-zise de construcţie, obştea îşi propune ca în incinta complexului monahal să amenajeze şi un viitor loc de tabără pentru copiii orfani.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!