Actualitate religioasă
Foto: Luigi Ivanciu

Scrisoare de felicitare la împlinirea a 14 ani ai Ziarului Lumina al Patriarhiei Române

08 Februarie 2019

Cu bucurie, în această zi aniversară, vă adresez felicitări tuturor celor care cu multă râvnă vă străduiţi să aduceţi lumină în suflet prin Ziarul Lumina, apărut în ziua împlinirii a nouăzeci de ani de viaţă ai fostului nostru Patriarh Teoctist (luni, 7 februarie 2005), ziar care a răspândit în acest răstimp lumină, pace și bucurie în Duhul Sfânt, învăţân­du-ne să cunoaș­tem credinţa drept măritoare şi tradiţia Bisericii noastre.

Paginile Ziarului Lumina în lumea de astăzi, tot mai fragmentată și mai tulburată, constituie de fapt firicelul de apă rece venit dintr-un izvor care nu va seca niciodată.

Scriitorii și ostenitorii Ziarului Lumina perpetuează darul apostolic, transmiţând până la marginile pământului cuvântul Evangheliei și scrierile Părinţilor Bisericii, prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare. Astfel, cuvintele Evangheliei pătrund mult mai ușor în casele celor ce doresc să le asculte şi să-L primească pe Hristos, în comparaţie cu vremurile când propovăduirea apostolilor cerea timp îndelungat şi lungi călătorii misi­-onare.

Doresc să aveţi bucurii multe şi inspiraţie de a transmite și altora din acest tezaur inepuizabil al Bisericii.

† Timotei Prahoveanul
Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!