Scutul antirachetă, tema principală a summitului NATO de la Bucureşti

29 Octombrie 2007

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, ieri, cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer (foto), aflat într-o vizită de o zi în România, despre subiectele care se prefigurează a fi abordate la Summit-ul NATO care va avea loc la Bucureşti, în aprilie 2008. Potrivit oficialului NATO, o temă importantă va fi legată de sistemul de apărare antirachetă, Scheffer afirmând că principiul de bază care va trebui să predomine în aceste discuţii trebuie să fie cel al indivizibilităţii securităţii statelor membre NATO.

„S-a discutat mult în cadrul NATO referitor la o decizie privind scutul antirachetă. Această decizie nu s-a luat, dar SUA au amplasat propriul său sistem de apărare, cu care acest sistem al NATO va trebui să fie complementar“, a spus secretarul general al NATO, răspunzând unei întrebări referitoare la rolul pe care-l va avea România în amplasarea scutului antirachetă în Europa.

Referindu-se la posibilitatea invitării Ucrainei de a adera la NATO, Jaap de Hoop Scheffer a spus că depinde foarte mult de poporul ucrainean să decidă care va fi evoluţia sa ulterioară.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!