Seară duhovnicească la Parohia Bistriţa, Neamţ

15 Decembrie 2017

La iniţiativa Departamentului Misionari protopopeşti al Sectorului de misiune, s-a organizat în Parohia Bistriţa, Neamţ, Protopopiatul Piatra Neamţ, o seară duhovnicească. Părintele paroh Gabriel Pintilie a adresat credincioşilor invitaţia de a participa în după-amiaza zilei de duminică, 10 decembrie 2017, în Paraclisul „Sfântul Paisie Aghioritul“, la conferinţa cu titlul „Hristos, lumina care luminează ieslea din inima mea“, susţinută de pr. Ioan Antistescu.

Numărul mare al credincioşilor prezenţi, precum şi ambianţa duhovnicească care s-a creat au evidenţiat evlavia şi interesul lor deosebit pentru cele duhovniceşti. Părintele Ioan Antistescu a concluzionat că Domnul Hristos oferă iertarea păcatelor în cadrul Spovedaniei, nu doar ca o absolvire formală, ci îl despovărează pe om de păcate, aducându-i pacea şi bucuria. „O spovedanie făcută cu căinţă înaripează sufletul, îl înviorează cu lumină şi bucurie“. Prin întrebările pe care le-au adresat după susţinerea temei, credincioşii au arătat interes faţă de anumite aspecte practice privind spovedania, dar şi faţă de modalităţi concrete de creştere duhovnicească.

Această întâlnire de suflet dovedeşte că, în parohiile noastre, asemenea întâlniri sunt primite cu mult interes de către credincioşi şi pot intensifica simţitor viaţa duhovnicească personală a credincioşilor, precum şi implicarea lor în viaţa parohiei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!