Sfântul Ierarh Nectarie, sărbătorit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

08 Noiembrie 2018

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, unde se află un fragment din moaștele acestui sfânt, va avea un program liturgic special pentru credincioșii care vor veni la hramul așezământului.

Astăzi, de sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie, înainte de Sfânta Liturghie, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Efrem cel Nou sunt scoase în procesiune în jurul Mănăstirii Radu Vodă și așezate, ca în fiecare an, într-un baldachin special amenajat în curtea mănăstirii pentru închinarea credincioșilor.

După acest moment, în biserica mănăstirii va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 18:00, va avea loc slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie.

În ziua prăznuirii sfântului, 9 noiembrie, va fi oficiată slujba Acatistului acestuia urmată de Sfânta Liturghie, iar seara slujba Privegherii în cinstea Sfântului Efrem cel Nou împreună cu Taina Sfântului Maslu. Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina vor rămâne așezate în curtea mănăstirii până duminică, 11 noiembrie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!