Moldova
Parohia „Sfântul Spiridon“ din Comăneşti şi-a serbat hramul

Sfântul Ierarh Spiridon, cinstit în Eparhia Romanului şi Bacăului

Constantin Ciofu, 15 Decembrie 2017

Pe 12 decembrie 2017, Biserica Ortodoxă l-a serbat pe Sfântul Spiridon, Episcop al Trimitundei. În cinstea acestui sfânt, s-au înălţat rugăciuni în Parohia Vulpăşeşti-Sagna, Protopopiatul Roman, în Biserica Precista Mare din Roman, în Parohia „Sfântul Spiridon“ din Comăneşti şi în capela Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău.

Biserica Parohiei Vulpăşeşti-Sagna, Protopopiatul Roman, judeţul Neamţ, şi-a sărbătorit marţi, 12 decembrie 2017, patronul spiritual. Biserica, ctitorită în anul 1890, a îmbrăcat haina de sărbătoare în ajunul hramului. Părintele Dragoş Munteanu, protopop de Roman, alături de un sobor de preoţi, a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia. Părintele paroh Gheorghe Anghel a mulţumit părinţilor prezenţi şi tuturor credincioşilor, care timp de 30 de ani i-au fost alături în rugăciune. Tot în Protoieria Roman, Biserica Precista Mare din Roman şi-a serbat cel de-al doilea hram. Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată luni, 11 decembrie, de către arhimandritul Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Parohia „Sfântul Spiridon“ - Comăneşti şi-a cinstit ocrotitorul

În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Spiridon, marţi, 12 decembrie, la Comăneşti a fost zi de sărbătoare. Biserica ocrotită de Episcopul Trimitundei şi-a cinstit ocrotitorul prin oficierea Sfintei Liturghii de către părintele Costel Mareş, protopop de Moineşti. Părintele paroh Alexandru Maxim a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi a prezentat volumul „Rugăciuni în prigoană“, ce îl are autor pe ieroschimonahul Nil Dorobanţu. În seara zilei de 11 decembrie 2017, în capela Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, de către părintele Costică Busuioc, protopop al Protopopiatului Bacău, alături de preoţii Cercului pastoral „Dumitru Fecioru“. Slujba a fost prilejuită de cinstirea Sfântului Ierarh Spiridon, ocrotitorul capelei şi al spitalului băcăuan. Marţi, 12 decembrie, s-a săvârşit Sfânta Liturghie, iar la final, părintele slujitor Ionuţ-Alin Afrenţoaie a mulţumit întregului personal din cadrul spitalului care a oferit daruri tuturor pacienţilor.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!