Banat
Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, prăznuit la Mănăstirea Feredeu

Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, prăznuit la Mănăstirea Feredeu

Vineri, 20 iulie 2018, Înaltprea­sfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a credin­cioșilor de la Mănăstirea Feredeu, Protopopiatul Lipova, pentru a sărbători pe unul dintre ocrotitorii spirituali ai mănăstirii. Cu acest prilej, chiriarhul arădean a să­vârșit Sfânta Liturghie arhierească în altarul de vară din curtea mănăstirii, înconjurat de un numeros sobor de ieromonahi, preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte și părintele arhim. Ilarion Tăucean, starețul mănăstirii, pr. Octavian-Mihai Blaj, consilier economic la Centrul eparhial, pr. Nelu Mercea, protopopul Lipovei, arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, și alți preoți din vecinătate.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Proroc Ilie, care în Sfânta Scriptură și în Sfânta Tradiție, precum și în cultura popoarelor este considerat cel de-al doilea înaintemergător al Mântuitorului. De asemenea, făcând referire la paremiile sărbătorii, chiriarhul a subliniat principalele aspecte ale misiunii profetice a Sfântului Ilie. Numele sfântului a fost însușit de mulți credincioși, ca și de către sfintele locașuri, între care în Eparhia Aradului se numără Mănăstirea Feredeu, a amintit Înaltpreasfințitul Părinte Timotei.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele stareț a mulțumit Înalt­prea­sfințitului Părinte Timotei pentru participarea la hramul sfintei mănăstiri și pentru toată dragostea pe care o arată față de obștea monahală, precum și tuturor clericilor și credin­cioșilor prezenți.

După slujbă un sobor de preoți a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru tămăduirea bolilor sufle­tești și trupești ale celor aflați în suferință.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!