Actualitate religioasă
Sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic din Buzău

Sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic din Buzău

Pr. Dragoș Olteanu, 16 Iunie 2018

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău au încheiat joi, 14 iunie 2018, cursurile în mod festiv. Ceremonia de încheiere a anului școlar s-a desfășurat la Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului eparhial, în prezența Înalt­preasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Alături de ierarhul locului s-au aflat: pr. prof. Cristian-Marius Dima, consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul, pr. prof. Gheorghe Sava-Popa, directorul școlii teologice buzoiene, cadre didactice, elevi și părinți ai acestora.

În deschidere, un sobor de preoți și diaconi, format din pr. prof. Mihail Milea, pr. prof. Marius-Daniel Ciobotă, pr. prof. Ionuț Constantin și arhid. prof. Constantin-Iustin Stoica, a oficiat o slujbă de Te Deum. După momentul de rugăciune, părintele director Gheorghe Sava-Popa a făcut o prezentare a situației școlare din anul de învățământ 2017-2018, evidențiind bunele realizări în domeniul pregătirii elevilor la clasă, dar și cazurile de indisciplină ale unor semi­nariști.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a adresat mai multe îndemnuri elevilor. „Timpul pe care îl petreceți aici nu se mai repetă. Cei patru ani de liceu sunt, poate, cei mai frumoși din viața voastră, pentru că aici puneți bazele formării voastre intelectuale de mai târziu, din facultate și, în general, din viață. Ar trebui să vă bucurați și să mulțumiți lui Dumnezeu că aveți profesori buni, care își dau interesul și, pe lângă învățătura din carte, pun și suflet. De aceea, iubiți-i, respectați-i și arătați-le recunoștință prin învățătură!”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La finalul manifestării, cei mai merituoși elevi seminariști au primit din partea diriginților diplome și cărți.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!