Moldova
Sfinţire de casă parohială şi casă socială la Burleşti

Sfinţire de casă parohială şi casă socială la Burleşti

Tudorel Rusu, 11 Septembrie 2018

Momente pline de emoţie, dar şi de bucurie în Parohia Burleşti a Protopopiatului Botoşani, unde, duminică după-amiază, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit noua casă parohială şi noua casă socială a comunităţii.

În după-amiaza zilei de duminică, 9 septembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfinţire a noii case parohiale şi a noii case sociale a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” - Burleşti din comuna Unţeni, Protopopiatul Botoşani. Momentul a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Vasile Marius Bercea, autorităţile locale şi enoriaşi.

După slujba de sfinţire, pr. Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Piatra Neamţ, a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, după care a urmat cuvântul părintelui paroh Vasile Marius Bercea. La final, cuvântul de învăţătură a fost rostit de IPS Părinte Mitropolit Teofan.

Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei sociale, părintele Vasile Marius Bercea a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei întru iconom stavrofor. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea caselor, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie. Printre cei care au primit distincţii s-au numărat şi Constantin Paladi, primarul comunei Unţeni, presbitera Cristina-Maria Bercea, membri ai Consiliului parohial, precum şi alţi enoriaşi şi binefăcători.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!