Transilvania
Sfințire în localitatea brașoveană Hărman

Sfințire în localitatea brașoveană Hărman

Ștefan Mărculeț, 12 Noiembrie 2018

Paraclisul amenajat în demisolul noii biserici din localitatea Hărman, județul Brașov, a fost sfințit sâmbătă, 10 noiembrie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În paraclis vor fi oficiate slujbele religioase pentru credincioșii Parohiei Hărman II până la finalizarea lucrărilor de construcție a bisericii, locaș de cult închinat Sfântului Mina.

Sfințirea a fost săvâr­șită de ierarh împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte ieromonahi, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Șerban, parohul de la Hărman II, Vicu Călin, parohul de la Hărman I, Emil Popa și alți slujitori ai sfintelor altare. După sfințirea paraclisului a fost oficiată Sfânta Liturghie în noul spațiu liturgic, în prezența a numeroși credincioși din Hărman și din alte comunități parohiale. Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly” din Brașov.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe credincioșii din Hărman, autoritățile locale și județene care au sprijinit începerea lucrărilor de construcție a noii biserici din sat și pe toți binefăcătorii: „Foarte multe minuni se întâmplă în viața noastră, în comunitățile în care trăim noi, dacă le raportăm toate la grija pe care Dumnezeu o are față de noi. Consider că lucrarea aceasta care iată că a început acum să prindă contur, de edificare a unei biserici, o realizare de mult timp așteptată, este o minune și s-au mai întâmplat multe minuni. Dragostea dumneavoastră a fost atât de puternică încât la stăruința, râvna și insistența binecuvântată a părintelui dumneavoastră și împreună cu celălalt preot din sat, am reușit să intrăm acum sub un acoperiș și urmează să finalizăm și partea de sus. Biserica aceasta binecuvântată acum o va construi pe cealaltă pentru că rugăciunile de aici, după cum am și văzut acum, vor pune temelia Bisericii adevărate a lui Hristos, nu cea zidită, ci cea din sufletele noastre”.

Parohul Vicu Călin i-a mul­țumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea încredințată prin sfințirea paraclisului de la demisolul noii biserici și i-a oferit în dar o icoană. Parohul a amintit dificultățile întâmpinate în 2017, când au început lucrările de zidire, dar și dragostea și jertfelnicia credincioșilor care i-au stat alături. La final, ierarhul a oferit acte de cinstire tuturor binefăcătorilor și ctitorilor locașului de cult, între care Consiliul Județean Brașov și Primăria și Consiliul local Hărman.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!