Oltenia
Sfințire la parohia gorjeană Racovița-Polovragi

Sfințire la parohia gorjeană Racovița-Polovragi

Doru Marcu, 10 Octombrie 2018

În Duminica a 20-a după Rusalii, când au fost pomeniți și Sfinții Mucenici Serghie și Vah, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Racovița, din localitatea Polovragi, Protoieria Târgu Cărbunești, județul Gorj. Ierarhul a resfințit biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și a săvârşit Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, IPS Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre bucuria de a participa la sfințirea unei biserici, care adună laolaltă înaintea Bunului Dumnezeu și pe cei vii și pe cei adormiți.

Ierarhul a mai spus că în Biserică ne botezăm, ne cununăm și, în cele din urmă, suntem înmormântați, Biserica are calitatea aceasta de a fi prezentă la cele mai importante evenimente ale omului. Participarea noastră la viața Bisericii se face prin darul credinței, care trebuie să rodească și să se înmulțească, iar prin haina Botezului suntem îmbrăcați în lumină și devenim mădulare ale Trupului tainic al lui Hristos, care este Biserica. „Biserica este locul unde ne spălăm păcatele prin spovedanie, este locul unde ne vindecăm de toate bolile sufletești și trupești prin Sfânta Împărtășanie, este spitalul în care ne vindecăm de toate neputințele”, a spus ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Nițescu Adrian Constantin a fost felicitat pentru activitatea misionară și administrativă și a primit rangul onorific de iconom stavrofor. De asemenea, s-au înmânat gramate arhierești de mulțumire Consiliului Local al Primăriei Polovragi și enoriașilor care au contribuit la înfrumusețarea sfântului locaș al comunității parohiale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!