Actualitate religioasă
Sfințirea picturii Bisericii „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Focșani

Sfințirea picturii Bisericii „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Focșani

Pr. Dragoș Olteanu, 26 Iunie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit duminică, 24 iunie, pictura Bisericii „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Focșani, județul Vrancea. După slujba de sfințire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, răspunsurile la strană fiind oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al eparhiei. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat și noul magazin de obiecte bisericești al parohiei. „Hristos Domnul - Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre - săvârșește minuni cu fiecare dintre noi, însă în cooperare cu omul. Ce se așteaptă din partea noastră? Credință, smerenie, răbdare și rugăciune. Dumnezeu știe de ce ai tu trebuință, dar intervine în viața ta atunci când Îl rogi. Dacă rugăciunea se întemeiază pe credință adevărată, pe dragoste și pe smerenie, cu certitudine, Mântuitorul Hristos intervine în viața noastră și ne vindecă sufletește și trupește. În termeni teologici, această împreună-lucrare a omului cu Dumnezeu se numește «sinergie»”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în cuvântul de învățătură.

La final, persoanele care au contribuit la înfrumusețarea sfântului locaș au primit hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” și câte o icoană.

Situată în Cartierul Sud din Focșani, biserica Parohiei „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” a fost construită între anii 2001-2007. În perioada 2012-2018, biserica a fost pictată în tehnica frescă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!