Sfinţiri de biserici în mai multe eparhii

Narcisa Elena Balaban, 16 Iulie 2007

PS Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat ieri, 15 iulie, slujba de sfinţire a Bisericii „Sfântul Dumitru“ din cartierul Gherăieşti, Bacău (foto). Parohia „Sfântul Dumitru“, din Protopopiatul Bacău Nord, a fost înfiinţată în anul 1990. La slujbă au participat numeroşi preoţi, în special din municipiul Bacău, şi foarte mulţi credincioşi. „Cartierul nostru n-a avut biserică până în anul 1990, an în care am început lucrările, cu intermitenţă din cauza lipsei materialelor, până în anul 2006, când s-a terminat şi pictura. Şi iată, că după aproape 17 ani de muncă şi rugăciune pentru zidirea bisericii, s-a sfinţit acest sfânt lăcaş“, a declarat pentru Radio Trinitas pr. paroh Gheorghe Popovici.

Şi în Mitropolia Ardealului s-a sfinţit ieri o biserică. IPS Mitropolit Laurenţiu a oficiat slujba de sfinţire a altarului noii biserici a Mănăstirii Făget Boholt. În toamna anului 1993 s-a aprobat reînfiinţarea mănăstirii, iar în 21 mai 1993 a fost pusă piatra de temelie. Foarte mulţi credincioşi au depus eforturi susţinute pentru ridicarea unei capele din lemn, a chiliilor, iar în anul 2000 s-a început ridicarea noii biserici, care s-a sfinţit ieri.

Şi PS Justin Sigheteanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat ieri slujba de sfinţire a Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Satu Mare. Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în anul 1995, fiind contruită până în 2003. În aprilie 2007 s-au finalizat toate lucrările.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!