Actualitate religioasă
Simpozion interliceal la Seminarul Teologic Ortodox din Galaţi

Simpozion interliceal la Seminarul Teologic Ortodox din Galaţi

Pr. Rareș Bucur, 31 Ianuarie 2019

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a avut loc marți, 29 ianuarie 2019, simpozionul interliceal „Comuniune şi comunitate creştină în gândirea Sfinţilor Trei Ierarhi”.

În acest an, la manifestarea cultural-educaţională dedicată Sfinţilor Trei Ierarhi, de la seminarul gălăţean, împreună cu Înalt­preasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent şi Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Athenagoras Peckstadt, reprezentantul CROCEU, aflat în aceste zile în ţara noastră într-o vizită prilejuită de preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE) de către România la 1 ianuarie 2019.

Evenimentul a reunit în amfiteatrul şcolii gălăţene semi­nariști şi profesori, elevi şi cadre didactice de la prestigioase licee gălăţene, precum Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Naţional „Costache Negri”, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” şi Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din municipiul Tecuci.

În cuvântul de deschidere adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat importanţa misiunii Bisericii în rândul tinerilor în societatea de astăzi. Înaltpreasfinţitul Părinte Athenagoras Peckstadt a împărtăşit tinerilor aspecte din misiunea atât de importantă desfăşurată la Bruxelles şi despre identitatea creştină într-o lume secularizată, apreciind totodată dinamismul şi implicarea activă a Bisericii în viaţa comunităţii de la Dunărea de Jos. „Tinerii de astăzi trebuie să mărturisească valorile credinţei noastre şi celorlalţi care, într-un fel sau altul, ezită să trăiască şi să-şi asume valorile perene ale credinţei ortodoxe. Putem spune că este cu adevărat o binecuvântare pentru tineri de a trăi împreună, de a se ruga împreună şi de a mărturisi această identitate creştină care îi animă şi îi bucură foarte mut”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Athenagoras Peckstadt.

Tinerii elevi, liceeni sau seminarişti au prezentat în referate aspecte semnificative din viaţa, opera şi activitatea sfinților prăznuiți ieri.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!