Actualitate religioasă
Sinaxă cu stareții și starețele din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Sinaxă cu stareții și starețele din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Pr. Rareș Bucur, 06 Septembrie 2018

Miercuri, 5 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezidat la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos întrunirea de lucru cu stareţii, stareţele şi duhovnicii din cele 12 obşti monahale ale Eparhiei Dunării de Jos. Lucrările propriu-zise ale şedinţei s-au desfăşurat în Sala de conferinţe „Chesarie Păunescu” din incinta Centrului eparhial.

În debutul întâlnirii, chiriarhul Dunării de Jos a susținut o meditație teologică în care a vorbit despre importanţa conştientizării vocației şi misiunii pe care monahul o are în mănăstire şi în slujirea semenilor. În partea a doua a întrunirii au fost dezbătute diferite aspecte legate de programul şi manifestările prilejuite de organizarea în Eparhia Dunării de Jos a Sinaxei monahale a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în data de 24 septembrie 2018.

La final, Arhiepiscopul Dunării de Jos a subliniat necesitatea unor astfel de întruniri pentru viaţa şi lucrarea monahilor din mănăstirile eparhiei, acestea constituind şi un imbold pentru intensificarea activităţii spirituale şi practice a tuturor obştilor monahale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!