Transilvania
Slujbă de binecuvântare a complexului Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia, în urma lucrărilor de renovare și restaurare

Slujbă de binecuvântare a complexului Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia, în urma lucrărilor de renovare și restaurare

18 Ianuarie 2019

În Salonul oficial al Centrului eparhial, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat, marți, 15 ianuarie, slujba de binecuvântare a complexului Catedralei arhiepiscopale, în urma amplelor lucrări de renovare și restaurare efectuate în cursul anului 2018. Lucrările au avut loc în întâmpinarea sărbătorii Centenarului Marii Uniri, 1 Decembrie 2018.

La slujba de binecuvântare a complexului Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia, oficiată de IPS Arhiepiscop Irineu, au fost prezenți părinții consilieri și inspectori din Permanența Consiliului Eparhial, clericii slujitori ai Catedralei arhiepiscopale, precum și o parte dintre angajații Centrului Eparhial din Alba Iulia.

Din inițiativa și prin implicarea IPS Arhiepiscop Irineu, în întâmpinarea sărbătorii Centenarului Marii Uniri, 1 Decembrie 2018, a fost restaurat și renovat în profunzime ansamblul arhitectural din jurul Catedralei arhiepiscopale, fiind renovate și înfru­musețate reședința arhiepiscopală și întreg sediul admi­nistrației eparhiale.

După reamenajarea spațiului existent, au fost inaugurate noi încăperi destinate activităților socio-culturale și religioase: Sala „Sfântul Ierotei”, Aula „Sfântul Simion Ștefan”, Salonul „Emilian Episcopul” și Eclesiarhia.

La finalul slujbei de binecuvântare, IPS Arhiepiscop Irineu, în cuvântul adresat celor prezenți, a evidențiat faptul că restaurările substanțiale din cadrul complexului Catedralei arhiepiscopale au fost realizate „în semn de prețuire față de trecutul glorios al înaintașilor noștri, care s-au jertfit pentru demnitatea neamului și unitatea poporului român”.

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți la eveniment „să păstreze și să valorifice, cu credință și dăruire, patrimoniul etnic al neamului nostru dreptcredincios”. În continuare, cei prezenți au putut vizita spațiile care au fost restaurate pe parcursul anului precedent, precum și încăperile nou-inaugurate, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!