Banat
Slujbă de binecuvântare la Spitalul de Urgenţă din Arad

Slujbă de binecuvântare la Spitalul de Urgenţă din Arad

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârşit zilele trecute slujba de sfinţire a celui de-al doilea etaj al Compartimentului clinic de boli infecțioase copii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad, secţie ce a beneficiat de o renovare totală.

Proiectul destinat aces­tei renovări a spitalului a fost intitulat „Cu drag pen­tru viitor” și a fost inițiat anul trecut de tânăra Anamaria Nyeki Popa, președinta Asocia­ției Cetatea Voluntarilor din Arad. Proiectul și-a propus reabilitarea întregului compartiment desfășurat pe trei niveluri, pentru a corespunde normelor legale prevăzute în vederea obținerii autorizației sanitare și, nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene. În cadrul campaniei de strângere de fonduri au fost implicați mii de arădeni și mai multe instituții care au înțeles importanța unui spital ultramodern pentru copiii bolnavi. Lucrările de renovare vor continua la demisolul clădirii, până acum fiind terminate cele două etaje.

Primul etaj a fost reabilitat anul trecut, în 7 decembrie fiind săvârșită slujba de sfințire tot de chiriarhul arădean, și dat apoi în folosință spre folosul copiilor. Anul acesta, după mari eforturi, s-a reușit finalizarea și a celui de-al doilea etaj. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre dragostea și purtarea de grijă pe care trebuie să le oferim copiilor și a reamintit și contribuția arhiepiscopiei, motivată cu strădania de a sprijini eforturile medicale depuse pentru sănătatea și viața celor mici, după care a mulţumit tuturor ostenitorilor, binefăcătorilor, conducerii spitalului şi cadrelor medicale pentru buna colaborare. Arhiepiscopia Aradului a fost principalul sponsor al acestui compartiment spitalicesc, donând pentru aceste lucrări de renovare aproape 100.000 lei, sumă colectată din parohiile arădene ca urmare a inițierii campaniei umanitare de către Sectorul social-filantropic și misionar al eparhiei. Cu prilejul sfințirii celui de-al doilea etaj, au fost oferite mai multe icoane pentru acest compartiment.

La slujbă au participat și părintele Gabriel Mariș - consilier social al arhiepiscopiei și părintele Vasile Cucu, secretar eparhial și preot în cadrul Spitalului Județean Arad. Atât președintele asociației, cât și colectivul medical au mulţumit Înaltprea­sfinți­tului Părinte Arhiepiscop pentru slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare realizate în Compartimentul de boli infec­țioase copii şi pentru buna colaborare şi susţinere de-a lungul timpului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!