Transilvania
Slujba de sfințire a noului altar de vară în Parohia Biia, Protopopiatul Blaj

Slujba de sfințire a noului altar de vară în Parohia Biia, Protopopiatul Blaj

03 Septembrie 2018

Sâmbătă, 1 septembrie, zi în care Biserica Ortodoxă serbează începutul anului nou bisericesc, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Biia, Protopopiatul Blaj, luând parte la sărbătoarea fiilor satului acestei comunități. Cu acest prilej, IPS Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a noului altar de vară, ridicat în curtea bisericii parohiale, după care a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se credincioșilor prezenți la sfânta slujbă, IPS Arhiepiscop Irineu a spus: „Viața este un dar dumnezeiesc, încât a dispune de ea după propria noastră libertate, iar nu după voia lui Dumnezeu, înseamnă să fii criminal. Trebuie să trăim pentru Dumnezeu, Autorul vieții, și să iubim viața pentru Dumnezeu, făcând din ea o rampă de lansare în veșnicia fericită. Viața aceasta este un teren de luptă și soarta celui ce nu va ieși biruitor va fi moartea veșnică. Chemarea noastră este să respectăm făgăduințele făcute la Botez și, conlucrând cu Harul, să ne ostenim pentru dobândirea Împărăției veșnice. Sfântul Dimitrie al Rostovului spune: «De nu te vei sili, nu vei răpi Împărăția cerurilor. Să nu nădăjduiești că vei dobândi Cerul pe gratis, fără să duci o viață vrednică de Cer»”.

După Dumnezeiasca Liturghie, ierarhul a vizitat expoziția de artă fotografică realizată de Ioan Biianu, fiu al satului, și de către soția acestuia, Elena Biianu. Această expoziție a surprins diferite imagini inedite cu persoane din țări precum România, India și Peru. De asemenea, ierarhul a admirat și expoziția etnografică și expoziția de caricaturi realizată de Sebastian Pănăzan.

Comunitatea credincioșilor din Parohia Biia se află sub oblăduirea părintelui Lucian Feșteu, care, pentru activitatea sa pastorală, a primit Diplomă de vrednicie. De asemenea, binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea IPS Arhiepiscopului Irineu Diplome de aleasă cinstire, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!