Moldova
Slujbe arhiereşti în protopopiatele Bârlad şi Huşi

Slujbe arhiereşti în protopopiatele Bârlad şi Huşi

Constantin Ciofu, 16 Octombrie 2018

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat sâmbătă, 13 octombrie 2018, Sfânta Liturghie în Parohia Pogana, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui.

În omilia rostită cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre importanţa binelui pe care pot să-l facă oamenii: „A face bine presupune să te dăruieşti integral semenului tău, să dăruieşti ceva din fiinţa ta, să jertfeşti din timpul tău, din agoniseala ta, fără să aştepţi răsplată de la oameni. Cel care face binele, în primul rând, îşi îmbunătăţeşte sufletul său”. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ignatie l-a hirotonit diacon pe tânărul Olivian Arsene. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a sfinţit casa parohială din Parohia Pogana.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 ocombrie, PS Episcop Ignatie a oficiat slujba Punerii pietrei de temelie pentru Biserica „Sfânta Parascheva”, care va fi ridicată în filia Gura Văii, Parohia Bogdana, Protopopiatul Huşi. Preasfinţia Sa a mulţumit tuturor celor ce au ajutat la turnarea fundaţiei şi oamenilor ce vor sprijini edificarea sfântului locaş, arătând importanţa acestui demers: „Biserica este locul în care ne sfinţim, în care ne întâlnim cu Dumnezeu şi locul în care devenim mai frumoşi. De fiecare dată când păşim pragul bisericii, decidem să devenim mai frumoşi la suflet”. Preotul paroh Andrei Zamfir a mulţumit ierarhului de la Huşi pentru slujba săvârşită şi tuturor celor care se implică în construcţia noii biserici.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!