Transilvania
Slujire arhierească în municipiul Alba Iulia

Slujire arhierească în municipiul Alba Iulia

16 Noiembrie 2018

Miercuri, 14 noiembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol Filip și a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Alba Iulia, mai întâi în mijlocul credincioşilor din Parohia Platoul Romanilor, apoi la Catedrala Arhiepiscopală, în mijlocul elevilor seminariști și studenților teologi, în cadrul programului liturgic al săptămânii dohovnicești.

IPS Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia. În cadrul slujbei, la momentele rânduite, diaconul Răzvan Rădac a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Lodroman, Protopopiatul Blaj, iar tânărul Alin Ana-Scrob a fost hirotonit diacon.
Tot în această zi, IPS Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde a participat la slujba Vecerniei, după care le-a adresat un cuvânt de învățătură elevilor seminariști și studenților teologi în cadrul programului liturgic al săptămânii duhov­nicești. Adresându-se celor pre­zenți, Arhipăstorul Alba Iuliei a evidențiat importanța Postului Nașterii Domnului, în care credincioşii sunt chemați să mediteze la Taina Întrupării și a Nașterii Fiului lui Dumnezeu într-o lume supusă devenirii și morții. De asemenea, IPS Arhiepiscop Irineu a subliniat faptul că mântuirea reprezintă biruința lui Hristos asupra păcatului și a diavolului, afirmând că toți cei care vor trăi în conformitate cu învățăturile Mântuitorului vor dobândi iertare de păcate, dar și sens pentru suferințele lor.

Programul liturgic al săptămânii duhovnicești este destinat școlilor teologice din Alba Iulia, şi se desfășoară în prima și în ultima săptămână a Postului Nașterii Domnului și a Postului Sfintelor Paști. În cadrul acestor zile, elevii și studenții teologi participă, de dimineață, la rugăciunile săvârșite în paraclisele instituțiilor de învățământ, urmând ca seara să ia parte la slujbele oficiate la Catedrala arhiepiscopală. La finalul acestora, preoți din cadrul Eparhiei le adresează tinerilor teologi, precum și celorlalţi credincioşi, meditații duhovnicești specifice perioadei postului, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!