Banat
Slujire arhierească în Parohia Șagu

Slujire arhierească în Parohia Șagu

Protos. Iustin Popovici, 14 Februarie 2018

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Șagu, Protopopiatul Arad.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vobit despre pregătirea pentru Înfricoșătoarea Judecată: „Pericopele evanghelice din aceste duminici ne pregătesc pentru perioada Postului Mare, însă și pentru întâmpinarea praznicului Învierii. În Parabola vameșului și a fariseului, am văzut omul înaintea lui Dumnezeu. În Pilda fiului risipitor, am văzut omul față în față cu sine însuși. În Evanghelia Duminicii Înfrico­șătoarei Judecăți, noi suntem față în față cu cel de lângă noi, cu aproapele nostru, punând în evidență mila, compasiunea și dragostea pe care le datorăm celorlalți oameni. Cu alte cuvinte, cele două duminici evidențiază credința în Dumnezeu și nădejdea, iar astăzi se distinge dragostea, despre care Sfântul Apostol Pavel a spus că «nu piere niciodată». Mântuitorul Iisus Hristos, Judecătorul lumii, știe ce înseamnă să fii flămând, însetat, în suferință, în temniță, străin, bolnav sau fără haine. El Însuși a trecut ca Om și Dumnezeu prin aceste stări, mai mult, chiar a fost omorât. De aceea, faptele dragostei și milostivirii îndreptate către aproapele sunt criteriile judecății noastre. Hristos Domnul nu a vorbit de credință, rugăciune, post, metanii, deoarece acestea fără rodirea dragostei nu au valoare. Toate trebuie convertite în dragoste”, a spus ierarhul.

La final, Preasfinția Sa a apreciat și a evidențiat slujirea pastoral-misionară a părintelui paroh Marius Ardelean și activitatea bisericească a Consiliului și Comitetului parohial.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!