Moldova
Slujire arhierească în Parohia Ţifu, Protopopiatul Bârlad

Slujire arhierească în Parohia Ţifu, Protopopiatul Bârlad

Constantin Ciofu, 21 Iunie 2018

Credincioşii din Parohia Ţifu, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui, au avut bucuria marţi, 19 iunie 2018, să-l primească în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Ignatie. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat marţi, 19 iunie, Sfânta Liturghie în Parohia Ţifu, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din parohie, care au avut bucuria să fie împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

Ierarhul a explicat cu acest prilej fragmentul evanghelic citit (Matei 11, 16-20), afirmând că el descrie o anumită tipologie de oameni şi modul lor de a se comporta: tipologia nemulţumiţilor. „Un astfel de om, oricât ai încerca să intri în voia lui, niciodată nu va reuşi să fie recunoscător, să aibă un suflet liniştit. Omul nemulţumit, atunci când este invitat să se bucure, nu ştie să o facă. Omul nemulţumit este întotdeauna în contrasens, este întotdeauna într-o formă de relaţionare care deranjează. Este foarte greu să stai lângă un om pe care nu îl poţi mulţumi în niciun fel”, a atras atenţia Episcopul Huşilor. De asemenea, Preasfinţia Sa a insistat asupra efectelor acestei stări, de permanentă nemulţumire, asupra relaţiilor interumane: „Hristos ne trage un semnal de alarmă, şi anume că putem să fim şi noi aşa, iar când eşti aşa, judeci tot timpul! Omul nemulţumit nu poate să găsească absolut nimic bun în cel de lângă el. Devenim miopi din punct de vedere spiritual şi nu mai putem vedea binele, frumosul şi strălucirea din sufletul semenului nostru. Şi începem să devenim oameni care adunăm răul ca într-un insectar în inima noastră. Şi tu însuţi devii un om care cultivi răul prin bârfă, prin minciuni, prin calomnie. Omul care este nemulţumit este un mare specialist în calomnie. Se hrăneşte din a calomnia pe aproapele său şi nu mai are această capacitate spirituală de a vedea binele, frumosul. Omul mulţumit cu sine însuşi este cel care are puterea de a vedea binele, chiar dacă întâlneşte în jur şi oameni care mai au neputinţe, păcate. El întotdeauna scoate în evidenţă partea de lumină a sufletului”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!