Transilvania
Slujire arhierească la Catedrala din Alba Iulia

Slujire arhierească la Catedrala din Alba Iulia

22 Noiembrie 2017

În ajunul praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba Vecerniei Mari cu Litia, în Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. După slujbă, ierarhul a adresat un cuvânt de învă­țătură elevilor seminariști, studenților teologi și credin­cioșilor prezenți.

IPS Arhiepiscop Irineu a subliniat importanța modelului demn de urmat al Maicii Domnului pentru desăvârșirea morală a fiecăruia. „Frumusețea spirituală a Fecioarei Maria și buchetul virtuților morale care i-a înnobilat ființa reprezintă aspectele la care trebuie să medităm în urcușul nostru duhovnicesc. De asemenea, prin smerita ascultare și prin încre­dințarea în voia Părintelui ceresc, Fecioara din Nazaretul Galileii a devenit Maica Vieții”. La finalul cuvântării, ierarhul a spus: „Inima curată a Stăpânei cerești bate neîncetat din iubire pentru noi. Din inima Maicii Domnului se revarsă roua îndurării divine și balsam suav care acoperă rănile deschise și sângerânde ale tuturor copiilor ei de pe acest pământ. Trebuie doar să privim spre Paradis, unde a fost înălțată Mama noastră, și să trăim pe pământ lăsându-ne purtați și călăuziți de ea. Încântați de milostivirea imensă a Maicii Domnului, fiecare dintre noi va simți îndemnul lăuntric să rostească frecvent această scurtă și eficientă rugăciune: «Toată nădejdea mea spre tine o pun Maica lui Dumnezeu, păzește-mă sub sfânt acoperământul tău»”.

În timpul primei săptămâni din postul Nașterii Domnului, elevii și studenții celor două școli teologice din municipiul Alba Iulia participă la programul liturgic special din cadrul „Săptămânii duhovnicești”.

Începând cu săptămâna trecută, în fiecare zi, elevii și studenții au luat parte la slujbele de seară oficiate la Catedrala Arhiepiscopală, după care au ascultat cuvinte de învățătură rostite de mai mulți preoți din cuprinsul Eparhiei, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!