Transilvania
Slujire arhierească la Jucu de Jos, Protopopiatul Cluj

Slujire arhierească la Jucu de Jos, Protopopiatul Cluj

Darius Echim, 22 Octombrie 2018

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat sâmbătă, 20 octombrie, în mijlocul comunității parohiale din Jucu de Jos, Protopopiatul Cluj I, unde alături de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie. De asemenea, ierarhul a inaugurat un centru social și o capelă mortuară.

IPS Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în parcul „George Barițiu”, din vecinătatea bisericii parohiale. Din soborul de slujitori a făcut parte: consilierul pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, Dan Hognogi, parohul Ioan Gătej, alături de alți preoți invitați. După citirea pericopei evanghelice, IPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, cu tema „Credința lucrătoare prin iubire”. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Tudor Călin Lazăr, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul Parohiei Baciu. La final, IPS Mitropolit Andrei i-a acordat parohului Ioan Gătej o „Diplomă de aleasă cinstire”, iar primarului comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, i-a oferit ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. Au primit diplome de „aleasă cinstire” membrii Consiliului și Comitelui parohial și alți enoriași și binefăcători ai Parohiei Jucu de Jos.

La final, parohul Ioan Gătej a mulțumit ierarhului pentru prezență și credincioșilor, pe care i-a păstorit timp de 27 de ani. Cu această ocazie, părintele Ioan Gătej s-a pensionat, iar în locul său a fost instalat noul paroh, Marius Abrudan din Parohia Bobâlna, Protopopiatul Dej.

Apoi, ierarhul a sfințit Capela mortuară „Învierea lui Lazăr” și Așezământul Social „Sfântul Ioan cel Milostiv”, aflate în apropierea bisericii. La eveniment au fost prezenți numeroși cre­din­cioși, autorități locale și județene, reprezentanți ai armatei, fii ai satului și alți oaspeți.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!