Actualitate religioasă
Slujire arhierească și sfințire de capelă la Parohia Spătaru din județul Buzău

Slujire arhierească și sfințire de capelă la Parohia Spătaru din județul Buzău

Pr. Dragoș Olteanu, 17 Aprilie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost prezent duminică în mijlocul credincioșilor din localitatea Spătaru, județul Buzău. În biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia l-a hirotonit în treapta de diacon pe teologul Ștefan Tănasă. Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al eparhiei a oferit răspunsurile liturgice. La final, Prea­sfinția Sa a sfințit capela mortuară a parohiei și noul centru care cuprinde o sală de mese cu bucătărie.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: pr. Florentin Duca, protoiereu al Protopopiatului Buzău II; pr. paroh Marian Cristea de la Parohia Spătaru, precum și alți preoți din împrejurimi. În cuvântul de învățătură referitor la Duminica a 2-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a precizat că Mântuitorul Iisus Hristos l-a în­credințat pe Sfântul Apostol ­Toma de realitatea Învierii Sale, pentru ca noi să nu ne mai îndoim niciodată. „Sfântul Apostol Toma ne reprezintă pe noi toți și pe cei care vor mai veni după noi și vor fi tentați să nu creadă până nu vor face experiența personală. Prin urmare, credința noastră creștină ortodoxă se întemeiază pe realitatea Învierii Mântuitorului din morți și pe mărturia Sfinților Ucenici și Apostoli, a femeilor mironosițe și a tuturor celor cărora Hristos S-a arătat cu trupul înviat”, a spus chiriarhul locului.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă, părintele Marian Cristea a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, toți cei care au sprijinit lucrările desfășurate în parohie au primit distincții de vrednicie și icoane.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!