Oltenia
Slujiri arhiereşti în Duminica Ortodoxiei

Slujiri arhiereşti în Duminica Ortodoxiei

Pr. Ioniţă Apostolache, 19 Martie 2019

Urmând tradiţiei de fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, credincioşii olteni și-au întâlnit arhipăstorii în catedralele chiriarhale. Cu acest prilej, în ­Cetatea Băniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a fost întâmpinat cu bucurie de câteva sute de credincioşi, veniţi aici să aducă cinstire sfintelor icoane. Ierarhul a săvârşit apoi Sfânta Liturghie. La final s-a citit Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic al Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, condus de asist. univ. dr. Victor Şapcă.

Duminică, 17 martie, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnic, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de prof. Marian Cristian Stroe. Alături de credincioși au participat și elevi seminariști.

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a slujit duminică în Catedrala Episcopală cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Înălţarea Domnului” din Drobeta-Turnu Severin. Răspunsurile la strană au fost date alternativ de Grupurile psaltice „Sfântul Nicodim” şi „Sfântul Gheorghe”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!