Moldova
Societatea Bibliştilor Ortodocşi Români s-a întrunit la Iaşi

Societatea Bibliştilor Ortodocşi Români s-a întrunit la Iaşi

Flavius Popa, 16 Mai 2018

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iaşi a avut loc, în perioada 14-15 mai 2018, întâlnirea Societăţii Bibliştilor Ortodocşi Români, eveniment aflat la a
III-a ediţie. Întâlnirea de anul acesta a avut ca temă „Natura Sfintei Scripturi: Autoritate. Inspiraţie. Canon".

Timp de două zile, peste 20 de profesori de teologie din cuprinsul Patriarhiei Române au susţinut comunicări şi prelegeri în mai multe sesiuni de lucru, abordând diferite subiecte cu privire la tematica de anul acesta. Printre lucrările expuse, au fost prezentate şi referate ce au ca temă „Textul isaianic valorificat în scrierile lucanice şi iconografie", „Canon biblic şi rigori postmoderne - adevăr sau provocare?", „Cititorul Sfintei Scripturi - parte integrantă a cuvântului lui Dumnezeu", dar şi „Statutul cărţilor aşa-zis «Anaghinoscomena» în canonul biblic ortodox".

„Se impune o reanaliză, o reevaluare a studiilor biblice la nivel de şcoli teologice şi în mod special la învăţământul teologic superior, şi din acest punct de vedere s-a gândit că este bine să existe o asemenea societate. Ea îşi propune o abordare a Teologiei Biblice, pe cât posibil cu un conţinut patristic, şi se pune accent pe aceste studii la nivel de Ortodoxie", a relatat părintele Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iaşi.

Prima întâlnire a avut loc în anul 2016, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul" din Bucureşti, eveniment ce a strâns preofesori universitari, conferenţiari, cadre didactice şi doctoranzi ai disciplinelor Vechiul Testament şi Noul Testament. Pentru mai multe detalii cu privire la desfăşurarea întâlnirii puteţi accesa site-ul www.programbiblia.wordpress.com.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!