Moldova
SOFR Iaşi, la zi de sărbătoare

SOFR Iaşi, la zi de sărbătoare

22 Ianuarie 2019

An de an, cu dragoste şi dăruire, membrele Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române (SOFR) - filiala Iaşi aplică poveţele Sfintei Scripturi: „Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare-aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa”.

Luna lui gerar este, în fiecare an, prilej de bucurie şi de sărbătoare pentru Societatea Ortodoxă a Femeilor Române, Iaşi. Biserica Doamnelor, cu hramul ”Sfinţii Atanasie şi Chiril”, care funcţionează ca paraclis al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi, îşi serbează ocrotitorii spirituali. Sub oblăduirea părintelui misionar de caritate, părintele Dumitru Păduraru, membrele SOFR Iaşi au luat parte în mod activ la sărbătoarea Bisericii Doamnelor. Astfel, în seara zilei de 17 ianuarie, slujba Vecerniei a adus împreună doamnele şi credincioşii prezenţi. Pe lângă buchetele de rugăciune înălţate, doamnele au îmbinat şi grija pentru aproapele, pregătind 100 de pacheţele pentru oaspeţii prezenţi în biserică.

Ziua de vineri, 18 ianuarie, a început cu Sfânta Liturghie, arcul peste timp care îmbrăţişează toate generaţiile. Pentru ca bucuria să fie deplină, doamnele şi-au îndreptat atenţia şi gândul pios spre membrele SOFR trecute în veşnicie, fiind săvârşită şi o slujbă de pomenire în amintirea celor care s-au ostenit în slujba frumosului şi a valorilor naţionale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!